עשרת המקומות לפתוח בהם את הבוקר

קפה פלמר

קפה פלמר הוא בית הקפה השכונתי שתמיד רציתם שיהיה לכם מתחת לבית. באים בטרנינג ונעלי בית, קוראים את העיתון היומי ומשוחחים שיחות חולין או ברומו של עולם עם כל המכרים, הידידים והשכנים.

אתם מיד תשימו לב מי הקבועים ומי האורחים לרגע. אנחנו ממליצים לקחת את עוגת הבבקה, שהיא עוגת שמרים קלאסית שהסבתות נהגו להכין. כאן היא מגיעה עם תועפות שוקולד, בצק רך וכייפי וממתיקה את כל היום. לצד העוגה תחתמו את הבוקר באספרסו המצוין שמגיש המקום.

כתובת: שער פלמר 1

אלריאן

אם חיפשתם מקום לפתוח בו את הבוקר ברגוע ובכיף במושבה הגרמנית, אלריאן היא התשובה. המקום נפתח כבר בשעה 08:00 ואפשר להתמקם כאן עם לפטופ, לשתות תה ולאכול מהחומוס שנעשה במקום או סטייק אנד אגז (סינטה עם ביצה מעל והום פרייז ליד מוקפץ ברוטב צ‘ילי וחמאת שום) אם אתם במצב רוח יותר שחיתותי. הגינה היפה מנתקת אתכם מרעשי הכביש הראשי ויחד איתה גם מוזיקה ערבית של פעם שבעלי הבית אוהבים להשמיע. פריד אל אטרש, אום כולתום ופיירוז הם רק חלק מהזמרים הגדולים שתשמעו פה.

כתובת: שד' בן גוריון 46

טלפון: ‏053-9443990

אוא קפה

חנות הקפה הקטנה שהתרחבה לבית קפה מרווח ומזמין היא אחד המקומות האהובים על החיפאים לפתוח בו את הבוקר. הקהל כאן מגוון והאווירה כאן סולידית אבל עם דינמיות נעימה. מומלץ כמובן לקחת את אחד ממשקאות הקפה שעשוי על בסיס מגוון התערובות המרשים שיש כאן אבל גם אוהבי התה יהנו ממבחר עשיר של חליטות. ה-מנה לקחת כאן היא ללא ספק הבייגל לקס (סלמון כבוש) שכולל בייגל טרי, גבינת שמנת, סלמון משובח שנכבש במקום, צלפים ובצל ירוק. המנה כוללת גם מיץ סחוט טרי או קפה הפוך.

כתובת: דרך העצמאות 53

טלפון: ‏04-8640192‏

קונדיטורית שני

אחד מהמוסדות הותיקים ביותר בעיר התחתית ובחיפה בכלל. אמנם התרחבו לרשת גדולה יחסית אבל סניף האם נשאר קטן, אינטימי וצנוע אך עם הקסם הגדול ביותר. להיכנס לשם זה לחזור אחורה בזמן לשנות השישים של המאה הקודמת ואין דרך מתאימה מזו כדי לפתוח את הבוקר באופן חו"לי שכזה. מומלץ מאוד לקחת את כריך הגבינה שהוא אמנם פשוט אך מדויק מאוד. בתחום המתוקים לא לוותר על עוגת הפירות ועוגת הגבינה והיהלום שבכתר - מיני רוגעלך ממולאים בחלבה.

כתובת: העצמאות 53

טלפון: ‏04-8641056

ברדא קופי פלייס

כשמאפיית ברדא סגרה שנה היא החליטה להתרחב גם לבית קפה בעקבות לחץ פיזי לא כל כך מתון של הלקוחות הקבועים והאוהבים. מדובר בקפה-בולנז'רי בסטייל צרפתי שאפשר להשיג בו קרואסונים מעולים, לחמים ולחמניות מסוגים שונים, פאן או שוקולה ממכר, חלת קרואסון חמאתית עם שקדים ובראוניז מנצחים. רצוי להגיע עד 11:30 כי הכל נגמר ממש מהר. הכי מומלץ: קפה וקרואסון ממולא בקרם פיסטוק ואם בא משהו מלוח פרעצל האבוקדו המושחת יעשה את העבודה.

ברדא קופי פלייס. צילום: נעמה סובול

ברדא קופי פלייס. צילום: נעמה סובול

כתובת: הנמל 6

טלפון: ‏04-9817839

מסעדת שטרודל

המון אנשים באים לכאן כדי לאכול מנות של צהריים וערב כשהמומחיות של השף היא וריאציות מודרניות על האוכל מהמטבח הערבי שגדל עליו. לא הרבה יודעים שיש פה גם ארוחות בוקר מוצלחות שמוגשות ברוחב יד. מאוד מומלץ להתחיל כאן את היום, במיוחד אם הוא יום עסוק במיוחד. אחרי 'סלט סבתא מפנקת' שמכיל כדורי לבנה ביתית על מצע עגבניות פריקי בצל נענע וגרגירי חומוס בשמן זית לא תצטרכו להכניס שום דבר לפה עד הערב. הבלאדי של סבתא - ארוחת בוקר בסגנון ערבי הכוללת שתיה - היא גם אופציה נהדרת.

כתובת: שד' בן גוריון 39

טלפון: ‏053-9344986

קפה סמי

אם אין לכם עדיין תיאבון וכל מה שאתם צריכים זה את הקפאין הממריץ שלכם כדי לגרד את קורי השינה המחשבתיים שלכם, קפה סמי יציע לכם בדיוק את זה. במטחנת הקפה הותיקה שקיימת כאן מאמצע שנות השבעים של המאה הקודמת יקדמו את פניכם בשמחה וברוחב לב ויציעו לכם קפה שחור עם הל הישר מהפינג'אן. אם בכל זאת יתחשק לכם גם משהו לנשנש, אחת החלוות הכי טובות נמכרת בחנות ותוכלו גם לקחת תערובות קפה טחונות על המקום הביתה.

כתובת: דרך העצמאות 90

טלפון: ‏04-8514403

קונדיטורית עבד אלהאדי

קונדיטוריה ערבית מהסוג הישן והקלאסי שכוללת עשרות סוגי ממתקים כמו בקלאוות, כנאפה, פטיר ועוד. מתאים לפתוח בה את הבוקר ככה על הדרך לפני שיוצאים לטיול שוק ברחבי ואדי ניסנאס. אפשר לשבת סביב שולחנות הפורמייקה עם כוס לימונדה או כוס קפה ערבי וכמובן פ'טיר גבינה מתוק עם מליחות עדינה ממכר שמגיע כאן במשולשים קטנים (הכי שווה לקחת רביעייה של משולשים כאלו) וגם הכנאפה לא רעה בכלל. ניתן גם לקחת על המשקל בקופסה ואז רצוי לבחור מעשרות סוגי הבקלאווה.

כתובת: שחאדה שלח 3

טלפון: ‏04-8521905

חומוס אלשאם

אופציה נוספת ולאו דווקא מתוקה היא לפתוח את הבוקר בואדי היא החומוסיה המשובחת של סטפן הממוקמת בצמוד לפלאפל מישל ומגישה גם פרט לחומוס המסורתי כל מיני מנות ספיישל. אחת מהן והמומלצת ביותר לטעמנו היא הפאתה - ארוחת בוקר לבנונית-סורית המשלבת טחינה, גרגירי חומוס חמים, יוגורט, קרעי פיתה קלויים וירקות טריים. אותה כדאי ללוות בלימונדה ביתית או קפה שחור. אם יש מאפה ספיחה שווה לארוז ולקחת לדרך.

כתובת: ואדי 21

טלפון: ‏‏04-8382528‏

קונדיטוריה סארו

אם בא לכם לחגוג בגדול ובלי להסתכל על קלוריות, אתם מוזמנים לפתוח את הבוקר בצורה המתוקה ביותר אצל סארו. הקונדיטוריה הנפלאה הזו חוגגת שנה בימים אלו ומציעה מגוון מסחרר של קינוחים בכל סגנון אפשרי. אפשר למצוא כאן קינוחים אוסטרו הונגריים ותיקים, ירושת המקום הקודם שהיה פה - ספירא, מוסים בטעמים שונים, אקלרים, טארטים בטעמי שוקולד ופירות אך גולת הכותרת של המקום היא במאפי השמרים שלהם. אנחנו ממליצים על עוגת השמרים שוקולד-חלבה בליווי קפה של המותג האוסטרי ג'וליוס מיינל.

קונדיטוריה סארו. צילום: נעמה סובול.

כתובת: יפו 19

טלפון: ‏04-8727718

You Might Also Like: