יום ולילה בחיפה - חיפה הקולינרית

June 23, 2020

חיפה הקולינרית

תוכן שיווקי

 

טרנד החופשות הקולינריות בחו"ל מאוד נפוץ בקרב הפודיז' הישראלים. עד כדי כך שבכל עיר ומדינה שמכבדות את עצמן יש לפחות מדריך קולינרי אחד שייקח אתכם לגלות את רזי האוכל המקומי. ואם אפשר בחו"ל אז למה לא גם בארץ? במרחק של שעת נסיעה נמצאת העיר חיפה - מעצמה קולינרית עוד מימי האימפריה העות'מאנית. בואו לטעום אותה!

 

כיאה וכיאות לפודיז' שאתם - אנחנו ממליצים לכם לשהות במלונות שיש בהם ארוחות בוקר מושקעת או שקרובים למרכזים הקולינריים של חיפה. ארוחות בוקר טובות ומפנקות יש במלון קולוני ומלון ביי קלאב וגם באכסניה פורט אין.

 

הגעה

אחרי שהגעתם והתמקמתם במלון, בטח תרצו לאכול ארוחת צהריים. אנחנו מציעים לכם לקחת אותה בשוק תלפיות, שם תוכלו לשלב גם סיבוב קניות ולהתרשם מכל מה שיש לשוק להציע. שפע של אוכל יש כאן - גם מבחינת חומרי הגלם וגם מבחינת המסעדות שכולן נפתחו לפני פחות מחמש שנים. כדי שתתנסו כמה שיותר - חילקנו את הארוחה לשלושה מקומות שונים - כל מנה במקום אחר. כמו כן, אנחנו מציעים לכם שתי אופציות - שתוכלו גם לפרק ולהרכיב מחדש.

 

אופציה ראשונה - ארוחת צהריים בסירקין המתחדש

מנה ראשונה תאכלו בפו 26 - אנחנו ממליצים בחום על מרק הפו הבשרי במיוחד או על הדים סאם הקלילים אם לא בא לכם משהו מחמם.

מנה עיקרית תאכלו בפיצריה תלפיות - אתם יכולים לקחת פסטה שתלויה כאן לייבוש עם מבחר תוספות כבקשתכם, או ניוקי במרקם עננים שאי אפשר להפסיק לאכול או את הפיצה שאופים כאן בסגנון נאפוליטני - בצק דק וקראסט עבה.

את הארוחה תחתמו בקינוח וקפה בטלק קפה - הקפה מעולה והעוגות שעושה אשתו של טל, הבעלים, מצוינות ומשאירות טעם טוב בפה.

 

או

 

אופציה שנייה - בפסאז' של סירקין 21

את המנה הראשונה תיקחו בג'רבה סנדוויץ טוניסאי - אנחנו ממליצים על הטאפאס טוניסאי - פרוסות של בגט מחמצת עם כל התוספות הטעימות.

מנה שנייה מומלץ לקחת ב'לה מקסיקנה דה מקסים' - אנחנו ממליצים על הבוריטו שמגיע מלא בכל טוב או מנה ממבחר התבשילים והסלטים שמגיעים עם טאקו מקמח תירס מקסיקני, גוואקמולי וסלסות שונות. אל תוותרו על הקפה המיוחד בסוף!

את הארוחה תקנחו בכנאפה תלפיות, לא רחוק מהפסאז', קחו את הכנאפה המצוינת (יש גם טבעונית), בקלוואה טורקית או עוואמה/קטאייף ותה עשבים או לימונדה.

 

לאחר מכן עשו סיבוב שופינג בשוק תלפיות. תחנות מומלצות: לחם מחמצת במאפיית עיניים, עלי תבלין שונים אצל התימני, זיתים וטחינה בכניסה למבנה השוק, דגים בכאמל עודה וגבינת קדוש בחנות מול מסעדת תלפיות. אחרי זה תחזרו למלון להתעלף לתוך שלאף שטונדה.

 

לפני ארוחת הערב צאו לשיטוט במושבה הגרמנית המוארת באור יקרות להשלת הקלוריות ולהכין את הרעב לארוחה הבאה.

 

את ארוחת הערב כדאי לאכול בעיר התחתית שהיא מרכז בילויים קולינרי מהדרגה הראשונה. גם כאן חילקנו את הארוחה לשלושה חלקים כדי שתתנסו בכמה שיותר מקומות ומנות.

 

אופציה ראשונה - ארוחה בסגנון ערבי

מנה ראשונה במסעדת לוקס - דגים ופירות ים - קחו את הסביצ'ה או את הטרטר שמבוססים על דגים נאים.

מנה שנייה בפטוש גלרי בר - מהתפריט המגוון תוכלו לבחור מנות בשר, מנות דגים או מנות צמחוניות. מומלץ לקחת את הקבבים שמגיעים עם בטטה וחלווה או את סלט השחרור לצמחונים מביניכם.

קינוח בכנאפה דלוקס - כאן תמצאו את אחת הכנאפות הטובות בעיר וגם הליאלי ביירות מצוינת.

 

אופציה שנייה - ארוחה בסגנון איטלקי

מנה ראשונה תקחו בפיצה ניאופוליטן - מומלץ מאוד לקחת פיצה קצ'יו א פפה או פיצה לימונה

מנה שנייה תאכלו במסעדת ג'יוקוסו - כאן יש לכם בחירה רחבה בדמות פסטות ברטבי בשר ופירות ים, סטייק, מנות ריזוטו ופולנטה ועוד.

קינוח איטלקי זה גלידה! בגלידריית לג'נדה תמצאו כמעט כל טעם העולה על רוחכם.

 

אופציה רומנטית ואלכוהולית

מנה ראשונה תיקחו באומניבור - שווה ללכת על כיסוני הפלמני בליווי קוקטייל הבלאדי מרי המדהים שלהם.

את המנה העיקרית תאכלו בסנגריה - אנחנו ממליצים בחום על תבשיל זנב השור בליווי סנגרית הבית.

תשאירו מקום לקינוח בוניה ביסטרו - הטארט לימון מומלץ במיוחד. קחו איתו איזה דז'סטיף מהתפריט עתיר האפשרויות של המסעדה.

 

אם אתם במצב רוח לשלב תרבות ואוכל תוכלו ללכת למופע בפטוש, סינקופה, קבריט או מעין הבירה (בשלישי וחמישי) - אלו מקומות שמגישים בהם אוכל בזמן ההופעה.

 

יום שני

 

אחרי שינה ערבה על בטן מלאה התפנה לכם מקום לארוחת הבוקר. אם בא לכם לחקור ולצאת להרפתקאות, ותרו על ארוחת הבוקר של המלון ותסעדו בקפה מילהאוס או בברדא.

 

בשבת או ביום ראשון מומלץ להמשיך משם לשיטוט בשוק הפשפשים. אם תהיו מאוד רעבים, המסעדה הרומנית יונק קפה גלידה וחומוסיית אבו מארון נמצאים ממש בשוק עצמו.

 

אופציה אחרת היא לעשות סיבוב קולינרי ברכבל. את הבוקר תפתחו בקפה סנטה מריה עם אחת מארוחות הבוקר המפנקות שלהם או עוגה וקפה ותרדו ברכבל לטיילת בת גלים היפה. את ארוחת הצהריים תאכלו במסעדת איטליאנו המשלבת מטבח ערבי ואיטלקי.

 

תוכלו גם לעשות מסלול הפוך ולהתחיל בארוחת בוקר בסנדוויץ ויקטור (זכרונות ילדות עם לחמניה עמוסת ממרחים) או ארוחת בוקר בקפה מילהאוס ולקחת את הרכבל למעלה. את ארוחת הצהריים אנחנו ממליצים לאכול במסעדת שווטינא המזרחית או בביסטרו זברה בעל הניחוח הצרפתי.

 

אופציה אחרת אם לא שבעתם משווקים היא טיול של בוקר וצהריים בואדי ניסנאס. טעימות לאורך המסלול יכולות לכלול פלאפל ממבחר הפלאפליות שבאזור, חומוס וכנאפה בתור קינוח.

אפשרות אחרת היא לפצוח בפטאייר או מנאקיש, להמשיך בסנדוויץ או פלטת בשרים באטליז אבו שקארה ולקנח בחלווה, ממתק גן עדן וקפה אצל מוסטפה בקפה חיפה.

 

להעשרה תרבותית תוכלו לקחת סדנת קרמיקה ארמנית או סדנת קליגרפיה - בתיאום מראש או לבקר במוזיאון חיפה לאמנות הנמצא בסביבה.

 

בתור ארוחת ארבע אנחנו ממליצים על סנדוויץ ברכה האגדי שביקור קולינרי בחיפה בלעדיו לוקה בחסר.

 

שובו הביתה עייפים אך שבעים ומרוצים - רק כדי להשלים בפעם הבאה את כל מה שלא הספקתם הפעם.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

יום ולילה בחיפה - חיפה הקולינרית

June 23, 2020

חיפה הקוסמופוליטית

June 23, 2020

1/15
Please reload

You Might Also Like:

באתר ישנו תוכן פרסומי ויש להתייחס אל הדברים המוצגים בו, בהתאם. תקנון האתר